uddannelse

Uddannelse

Yogalærer-uddannelse som dybtgående forandringsproces

At blive en god yogalærer kræver at man udvikler et stort overblik og mange avancerede færdigheder – men det kræver også at man går dybt ind i sin egen udviklingsprocess og finder blødhed, kontakt og sammenhæng. I løbet af processen vil usikkerheder, ubalancer og illusioner nødvendigvis og heldigvis komme til overfladen. Det er sådan udviklingen sker.

Hold 3 på yogalærer-uddannelsen er startet i juni 2O16. De forventes af være færdige i juni 2O16

Et hold 4 er under overvejelse. Det vil i givet så nok være et ændret format med flere undervisere. Holdet kan tidligst starte i sommeren 2O17. Hvis du er interesseret så skriv til jeppe@jeppeyoga.dk.

I løbet af uddannelsen skal eleverne

1) Lære håndværket. Hvordan man justerer. Hvordan man underviser. Baseret på JeppeYoga-principperne om modsatte retninger, åbenhed, kommunikation og adskillelse af overkrop og ben.
2) Opnå en tilstrækkelig fri og koordineret kropsbrug til at kunne forstå, værdsætte og viderebringe det perspektiv i yogaundervisningen.
3) Opnå et bredt og perspektiveret kendskab til yoga-verdenen og det meste af hvad den indeholder.

Uddannelsen består af følgende elementer:

Weekender: 10 weekend-workshops med forskellige temaer. Halvdelen af weekenderne vil dykke ned i håndværket ved at arbejde med at kunne udføre, forstå og justere alle stillinger i 1. Astanga Yoga serie. Den anden halvdel vil arbejde med det bredere perspektiv på yoga. Weekenderne vil typisk bestå af en hel lørdag og en halv søndag (eller omvendt) og en fællestræning.

Masterclass/fællestræning: Holdet mødes til superviseret træning hver anden uge. Her optrænes de praktiske evner i en tryg rammer, hvor spørgsmål og problematikker kan afklares.

Alexanderteknik: Der er inkluderet 2O enetimer i alexanderteknik. Tilrettelæggelsen af disse lektioner tilpasses den enkeltes forløb.

Egen træning: Eleverne kan træne frit på alle JeppeYoga-hold og bør efterstæbe at træne mindst 1OO gange i løbet af det år uddannelsen varer.

Praktik: Eleverne forventes at afprøve deres evner ved at assistere på passende hold. Desuden forventes de, når de er klar, i fællesskab at tage ansvar for et eller flere (efter behov og mulighed) specielle begynderhold.

Desuden forventes eleverne at møde op på passende tid og sted for at afprøve andre typer yoga.

Overordnet set består uddannelsen således af:
1OO timers weekend workshop
8O timers materclass/fællestræning
2O timers enetimer i alexanderteknik
2OO timers træning
Praktik i det omfang der er muligt
Afprøvning af forskellige typer yoga

Uddannelsen varetages udelukkende af mig og er derfor en fuldt sammenhængende og organiseret helhed. Det er et intenst forløb på et lille hold. Det er en mulighed for i fællesskabet med gruppen at gå dybt ind i egen træning og krop og derfra finde lyst til og mening i at viderebringe yogatræningen til andre.

Uddannelsen er også oplagt for dem, der har lyst til at være en integreret del af JeppeYoga i fremtiden. Vi satser på at blive ved med at vokse og vil få brug for flere lærere undervejs.

Uddannelsen afsluttes med to eksamener. En hvor der undervises et begynderhold og en hvor eleven justerer gennem hele 1. Astanga yoga serie.

Uddannelsen kvalificerer til at undervise efter principperne og metoderne i JeppeYoga og i hele 1. Astanga Yoga serie.

Pris: Uddannelsen koster 36.OOO kr. Betalt som 3.OOO kr. om måneden i 12 måneder.

Hold 1 har afsluttet uddannelsen i november 2O14.
Hold 2 har afsluttet uddannelsen i august 2O16.

En flerårig Astanga Yoga træning er en rigtig god, men ikke nødvendig forudsætning for uddannelsen.

Hvis du er interesseret i uddannelsen så kontakt mig meget gerne: jeppe@jeppeyoga.dk eller 27201343. Så kan vi aftale et personligt møde hvor muligheder kan drøftes og spørgsmål besvares.