IMG_1268

Lyt

Ord er et spændingsfelt af forståelser. Her kan du høre nogle af mine talte ord. Og forstå dem som du kan. Husk at disse afspændinger helst skal lede dig til en mere centreret og samlet oplevelse af kroppen. En rejse rundt i kroppen kan faktisk godt ske ud fra en oplevelse af den centrerede hele krop. Men hvis det (hvilket er helt normalt) ikke er muligt, så husk at lade afspændingen slutte med og i den bedste samlede oplevelse af kroppen du kender på nuværende tidspunkt.

Podcasts

Hør Jeppe tale om astanga yoga og yoga mere generelt.
Link til podcasten her.

Hør Jeppe deltage en paneldiskussion om blandt andet fitnesskultur i yoga.
Link til podcasten her.

Opvågning


Yoga-afspænding bliver normalt forstået som afslapning. Og det kan da også fungere sådan. Og det er ikke unormalt (eller forkert), at elever falder i søvn. Men der er en dybere intention, som faktisk er nærmest modsat: ’Afspænding’ handler om at vække den indre opmærksomhed. At lade den indre oplevelse af kroppen vågne. Derfor har jeg udviklet en mere dynamisk afspænding, som du kan høre her. Brug den når du er rolig, men gerne vil skifte til et både dybere og højere gear. Det kan eksempelvis være lige, når du vågner om morgnen. Forhåbentlig kan det være en god start på dagen. Du kan gentage opvågningen så mange gange og så ofte, som du ønsker.

Afspænding


Her er en mere klassisk yoga-afspænding, der sigter mod at opnå en mere udflydende, men stadig nærværende oplevelse af kroppen. Bemærk at jeg ikke taler om muskler, men om kvaliteter i kroppen. Så afspændingen kan måske inspirere dig til at bevæge dig mod en mindre muskulær indre oplevelse af kroppen. Kroppen er ikke kun muskler og knogler, men også fuld af rum og kvaliteter. Brug afspændingen når du gerne vil skifte til et lavere gear. Det er tit godt at have brugt kroppen aktivt først. Du kan måske også bruge den til at hjælpe dig med at falde i søvn på en mere bevidst måde.